Blini

A blini (az eredeti blini) egyszerűen fogalmazva az orosz palacsinta. Hagyományosan hajdinalisztből és élesztőből sütik. Ettől nagyon légies lesz. Az oroszok általában tejfölt vagy vajat használnak feltétként – de a blini akármilyen édes és sós töltelékkel díszítve abszolút reggeli különlegesség!

Nincs vélemény

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g hajdinaliszt (vagy búzaliszt)
1 teáskanál szárított élesztő
175 ml tej
1 tojás
3evőkanál növényi olaj
1csipet

Tápértékek

483 kalória
63 g szénhidrát
21 g zsír
10 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítsünk tésztát

Alaposan keverjük össze a lisztet, a sót és a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet, és gyúrjuk vékony tésztává. Fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 40 percig, amíg a tészta térfogata megduplázódik.
Megjelölés készként
2.

Befejezni a tésztát

A tésztát a duplájára kelesztjük. Válaszd szét a tojást. Keverjük bele a tojássárgáját a tésztába. Külön verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és adjuk hozzá a tésztához. Fedjük le, és hagyjuk még 20 percig kelni.
Megjelölés készként
3.

Süsd meg a blinit

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, kanalazzuk bele egyenként a tésztát, és egyszerre egy-egy blinit süssünk ki. Díszítsük tetszés szerint, jó étvágyat!
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.

Vélemény, hozzászólás?