Epres szorbett bazsalikommal

A bazsalikomos epres sorbet ma a listánkon szerepel a forró nyári napok legjobb nassolni valói és desszertjei között. Készítsünk frissítő sorbetet friss eperrel, bazsalikommal és Proseccóval. Hagyja magát meglepni a finom és gyümölcsös ízzel. Még szokatlanabb fagylaltkreációkat szeretne? Akkor mindenképpen nézze meg a magazinok kategóriát. Rengeteg fagylaltrecept létezik fagylaltkészítővel és anélkül!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
300 g eper
1csokor bazsalikom
150 g cukor
1,5 l Prosecco
2teáskanál citromlé
Eszközök
Keverő
Jégkrém készítő

Tápértékek

420 Kalóriát
44 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

Melegítsük fel a cukrot

Egy serpenyőben forraljuk fel a cukrot és a proseccót, majd főzzük 5 percig. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a hozzávalókat

mossuk meg az epret és a bazsalikomot. Távolítsuk el az eper szárát, és vágjuk durvára. Vágjuk durvára a bazsalikomot.
Megjelölés készként
3.

Készítsük elő a fagylaltos masszát

Tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és a legmagasabb fokozaton turmixoljuk homogén masszává.
Megjelölés készként
4.

Fagyasztjuk le fagylaltot

Helyezzük a fagylaltos masszát a fagylaltkészítőbe, és fagyasszuk krémesre, körülbelül 30-40 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ehhez a recepthez prosecco helyett használhat vizet vagy bort is. Vízzel elkészítve az egy adagra jutó kalória 186-ra csökken.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként