Fügés galette

110 Minuten

Egyszerű

8 Portionen

Még sosem sütött fügés galette-et? Akkor itt az ideje megismerkedni vele. A galette – egy kerek lapos torta – nagyon sokoldalú. Édes és sós formában is előállítják. Ez pedig egyszerre képes mindkettőre. A krémsajtnak és a vékonyra szeletelt fügének köszönhetően olyan ízkompozíció jön létre, amely nem hagyja magát. Próbálja ki, és élvezze a füge galette-et!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g hajdinaliszt
100 g vaj
70 ml víz
1EK cukor
1TK vaníliás cukor
1EK citromlé
4 füge
80 g krémsajt
1EK méz
1csipet fahéj
Eszközök
Knyhai robotgép Választható

Tápértékek

234 Kalóriát
26 g Szénhidrátokat
13 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tésztához

Keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Apránként adja hozzá a vajat, és kézzel vagy konyhai robotgép tésztakampójával gyúrja össze a tésztát. Adja hozzá a tojást, és várja meg, amíg sima tészta nem képződik. Csomagolja fóliába, és 40 percig hűtse.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő a fügét

A fügét megmossuk és vékonyra felszeleteljük.
Megjelölés készként
3.

Kinyújtjuk a tésztát

Lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát körülbelül 35 cm átmérőjűre, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.
Megjelölés készként
4.

Fedje le a galette-et

A pudingos krémet 3 cm-es szélességben kenje a tésztára. Fedje be a fügeszeletekkel, és kenje meg mézzel és citromlével.
Megjelölés készként
5.

Melegítse elő a sütőt

Melegítse elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
6.

Süsse meg a galette-et

A galette szélét hajtsa rá, kenje meg egy kis vízzel, és szórja meg a szélét cukorral. Süsse körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.
Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.
 Mentés PDF-ként