Panna Cotta áfonyával

2 Stunden

Egyszerű

2 Portionen

A Panna Cotta egy igazi, klasszikus olasz desszert. Ma áfonyával gazdagítjuk ezt a finom desszertet, amely friss és gyümölcsös ízt kölcsönöz neki. Az áfonyás panna cotta tökéletes egy többfogásos vacsorához, mert akár egy nappal előre is elkészíthető: egy nappal előre elkészítheted, és hűtve is remek az íze! Miért is ne próbálnád ki most azonnal?!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 ml tejszín
2lap zselatin
20 g barna cukor
1 vaníliarúd
150 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
2evőkanál cukor
2evőkanál víz
1/2evőkanál citromlé
1evőkanál Cassis brandy opcionális
Segítők
Botmixer vagy turmixgép

Tápértékek

327 kalória
33 g szénhidrát
20 g zsír
4 g fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítjük a panna cotta

A Panna Cotta elkészítéséhez először is áztasd a zselatint hideg vízbe. A vaníliarudat vágd félbe hosszában, utána forrald fel a tejszínnel és a cukorral. Vedd le a tűzhelyről.
Megjelölés készként
2.

Keverjük össze és hűtsük le

Nyomkodd ki a zselatint, és add a krémhez. Addig keverd, amíg a cukor fel nem oldódik. Vedd ki a vaníliarudat, és adagold a Panna Cottát különböző tálkákba vagy poharakba. Hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Készítsük elő az áfonyát

Az áfonya elkészítése: forrald fel a vizet, a citromlevet és a cukrot, add hozzá az áfonya 3/4 részét (esetleg a cassis brandyt is), és főzd körülbelül 20 percig.
Megjelölés készként
4.

A keveréket préseld durvára és hűtsd le.
Megjelölés készként
5.

Rendezzük és tálaljuk

Díszítsd a panna cottát az áfonyapürével és a maradék áfonyával, majd tálalhatod is.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nem az áfonya a kedvenced, használhatsz epret vagy málnát is.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként