Perecek

A perecek éppen megfelelőek a különböző pillanatokhoz. Reggelire, hosszú vonat- vagy autóutak során, étkezések közötti nassolnivalóként, vagy igazi csemegeként vajjal vagy krémsajttal. A lényeg: a perecek tényleg bomba jók. És még jobbak, ha otthon süti őket. A receptünkben elmondjuk, hogyan csinálja. Gyerünk, mindent bele!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
700 g búzaliszt 550-es típusú
75 g vaj
300 ml víz
30 g friss élesztő
1teáskanál méz
2teáskanál
2evőkanál durva só a szóráshoz
A lúghoz
1 l víz
3evőkanál szódabikarbóna
Eszközök
Knyhai robotgép nem kötelező

Tápértékek

247 Kalóriát
42 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
6 g Fehérje

Munkamenet

1.

Perecek készítése

Keverje össze a mézet, az élesztőt, 3 evőkanál vizet és 2 evőkanál lisztet. Fedje le és tegye félre 15 percre.
Megjelölés készként
2.

Készítse el a tésztát

Olvassza fel a vajat. Keverje össze a maradék lisztet az élesztővel kézzel vagy konyhai robotgépben. Fokozatosan adja hozzá a vajat, a maradék vizet és a sót. Gyúrja körülbelül 15 percig, amíg sima és rugalmas tésztát kap. Fedje le, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.

Formázz pereceket

Lisztezett deszkán gyúrja át újra a tésztát. Ossza 12 egyenlő részre (egy mérleg segíthet). Minden egyes darabot sodorjon henger formára, körülbelül 30 cm hosszúra. A közepét hagyja egy kicsit vastagabbra. Formázzon belőle pereceket. Formázza a végeket kerek szív alakúra, majd 2-3 alkalommal kösse össze őket, és ezeket a végeket helyezze a perec kissé vastagabb részének bal és jobb oldalára. Helyezze a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja pihenni.
Megjelölés készként
4.

A lúghoz

Forraljon fel vizet, majd óvatosan adja hozzá a szódabikarbónát (vigyázzon, habzik). Forralja fel a folyadékot, majd vegye le a tűzről.
Megjelölés készként
5.

Melegítse elő a sütőt

Melegítse elő a sütőt 220 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
6.

A perecek lúgosításához

Merítsen minden egyes perecet óvatosan a lúgba egy merőkanállal, és áztassa kb. 30 másodpercig. Ezután tegye vissza őket a tepsibe, és ízlés szerint szórja meg durva sóval.
Megjelölés készként
7.

Süsse meg a perecet.

Cutie meg a perecet.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként