Saláta zöld spárgával
A zöld spárgával készült saláta tökéletes tavaszra és nyárra. Ropogós zöld spárga valeriana salátával, dióval, fűszeres fetával és sok más egészséges és zöld összetevővel kombinálva. Akár főételként, akár köretként egy grillezéshez vagy nyári étkezéshez: ez a saláta minden formában nagyon jó. Hagyja magát meglepni az összetevők izgalmas kombinációjával, és élvezze ezt a nyári salátát!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
6szál zöld spárga | |
150 g valeriana saláta | |
2 szál újhagyma | |
100 g feta | |
1/2 uborka | |
80 g eidám sajt | |
1/4csokor friss petrezselyemzöld | |
30 g dió | |
1teáskanál olívaolaj | |
1teáskanál citromlé | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
137
Kalóriát
5 g
Szénhidrátokat
10 g
Zsír
7 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
mossuk meg a spárgát, és vágjuk 3 cm hosszú darabokra. Az újhagymát mossuk meg és szeleteljük finom kis karikákra. Az uborkát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A fetát lecsepegtetjük és összemorzsoljuk. Mossuk meg és csepegtessük le a valeriana salátát.
Megjelölés készként
2.
Előkészítjük a diót
A diót serpenyőben közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk olaj hozzáadása nélkül. Vágjuk durvára.
Megjelölés készként
3.
Süssük meg a spárgát
Tegyük a növényi olajat egy serpenyőbe, és süssük a spárgát minden oldalról nagy lángon körülbelül 3 percig.
Megjelölés készként
4.
Tálaljuk a salátát
Keverjük össze az összes hozzávalót, és ízesítsük olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.