Sütőtökös kenyér

A sütőtök kenyér ősszel mindig finom. A ropogós tökmag és a gyümölcsös tökpüré teszi különlegessé ezt a kenyeret. A sütőtökös kenyerünk, amelynek sütése alig több mint egy órát vesz igénybe, gyorsan elkészül, gyönyörűen megemelkedik, és biztosan nagy benyomást kelt. Akár reggelire, akár vacsorára, akár egy finom sütőtökleves mellé, ezt a finomságot nem szabad kihagyni!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g tökpüré
500 g liszt
20 g friss élesztő
50 g cukor
50 ml tej
40 g vaj
5evőkanál olívaolaj
60 g tökmag
1teáskanál fahéj
10 g friss gyömbér nem kötelező
Eszközök
Kenyérforma vagy rugós forma
konyhai robotgép nem kötelező

Tápértékek

292 Kalóriát
39 g Szénhidrátokat
12 g Zsír
7 g Fehérje

Munkamenet

1.

Elkészítjük a tésztát

Az élesztőt 1 evőkanál cukorral langyos tejben feloldjuk. Fedjük le, és hagyjuk néhány percig kelni.
Megjelölés készként
2.

Gyúrjuk össze a tésztát

a sütőtökpüréhez ízlés szerint adjunk fahéjat és gyömbért. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a vajat, az olajat és a sót gyúrjuk sima tésztává (ezt végezhetjük konyhai robotgéppel vagy kézzel). Hagyjuk kelni szobahőmérsékleten 30 percig.
Megjelölés készként
3.

Formázzuk meg a kenyeret

Keverjük a tökmag felét a tésztába. Tegyük egy kizsírozott formába, és hagyjuk kelni 30 percig.
Megjelölés készként
4.

Sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
5.

Süssük meg a kenyeret

A kenyeret körülbelül 35 percig sütjük. Ha szeretné, a sütés felénél egy éles késsel vágja be a felületet, hogy szép mintát kapjon.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Szereti a diót? Keverjük a tésztába diót vagy mogyorót, hogy új színt adjunk a kenyérnek!
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként