Sütőtökös rizottó

A sütőtökös rizottó a gombás rizottóval együtt abszolút klasszikusnak számít. A hosszan párolt és gyümölcsös sütőtök ősszel és télen belülről melegít. A rizottó számunkra abszolút Soulfood. Egy másik előnye, hogy ha a parmezánt vegán változatban vásárolja meg, a rizottó vegánok számára is alkalmas. Szeretné kipróbálni? Akkor fogja meg a gyors és egyszerű receptünket, és kezdjen el főzni!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g hokkaido tök
400 g arborio rizs vagy más rizottó rizs
2 medvehagyma
1 l zöldségalaplé
200 ml fehérbor
80 g parmezán sajt ha szükséges vegetáriánus vagy vegán sajt
1 teáskanál szerecsendió
1evőkanál sütőtök olaj
1/4csokor petrezselyem
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

395 Kalóriát
62 g Szénhidrátokat
6 g Zsír
16 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

Vágja fel, hámozza meg és magozza ki a Hokkaido tököt. Vágjuk fel kockákra. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a medvehagymát.
Megjelölés készként
2.

Pároljuk meg a hozzávalókat

A sütőtök olajat, a sütőtököt és a medvehagymát kb. 5 percig pároljuk. Ezzel egyidejűleg egy másik edényben felmelegítjük a zöldségalaplevet.
Megjelölés készként
3.

Ráöntjük a rizottót

Öntsük bele a rizottót. Adjuk hozzá a rizottó rizst, és főzzük körülbelül 1 percig. Lágyítsuk fehérborral, és csökkentsük körülbelü a harmadára. Fokozatosan adjunk hozzá a zöldségalaplevet, hagyjuk felforrni, és addig adagoljuk az alaplevet, amíg a rizottó rizs meg nem fő.
Megjelölés készként
4.

A rizottó ízesítése

A rizottót sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd reszeljünk rá a parmezán sajtot. A petrezselyem zöldet mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra. Végül díszítsük vele a rizottót.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként