Zöld spárga sous vide
A spárgaidény az év egyik fénypontja! Amikor április elején megjelennek az első zöld és fehér szárak a szupermarketek kirakataiban, az ujjaink bizseregni kezdenek. Neked is? Akkor próbáld ki a klasszikus zöld spárgát Sous Vide gépben elkészítve! Igen, ez csak zöld spárga, de a Sous Vide gépnek köszönhetően tökéletesen elkészül a vákuumban, és igazán kibontakoztatja az ízeket. Így a Sous Vide spárgánk friss, ropogós és páratlanul finom lesz. Miért zöld spárga és nem fehér? Nem kell meghámozni! Próbáld ki a praktikus lassú főzési módszert, és győződj meg róla te is!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 g zöld spárga | |
25 g vaj | |
só és bors ízslés szerint |
Segítők
Sous Vide főző, vákuum tasak, és vákuumozó. |
Tápértékek
99
kalória
3 g
szénhidrát
8 g
zsír
3 g
fehérje
Munkamenet
1.
A spárga előkészítése
Mossuk meg a spárgát, és távolítsuk el a fás végeket. Óvatosan fogjuk meg a spárgát mindkét végénél fogva, és hajlítsuk meg. Így az ehetetlen, fás rész precízen letörik.
Megjelölés készként
2.
A vízfürdő elkészítése
Melegítse elő a vízfürdőt a sous vide tűzhellyel 85 °C hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.
Vákuumozás
A spárgát vajjal, sóval és borssal minél egyenesebben egy vákuumzacskóba helyezzük, és vákuumzárral lezárjuk.
Megjelölés készként
4.
Főzés
Főzzük a spárgát vízfürdőben 30 percig, majd forrón tálaljuk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékeket az alapanyagok alapján becsüljük meg. Valójában eltérhetnek egymástól