Elsüllyedt almás pite
Az elsüllyedt almás pite a nagymamánál tett meghitt látogatásokra emlékeztet. Önnek is? Ezután jön az új kedvenc receptje. Mert a mi otthoni konyhánkban a vitathatatlan klasszikust sütjük, és az almát egy kis fahéjjal és citromlével fokozzuk. Amikor az almákat beletesszük, ügyeljünk arra, hogy jól belenyomjuk őket a tésztába. Jó szórakozást a sütéshez!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
5 nagy alma | |
1 citrom | |
2teáskanál fahéj | |
200 g margarin | |
6 tojás | |
300 g liszt | |
250 g cukor | |
1csipet só | |
1/2csomag sütőpor |
Eszközök
Konyhai robotgép nem kötelező | |
vagy botmixer | |
22 vagy 24 cm átmérőjű tortaforma |
Tápértékek
358
Kalóriát
47 g
Szénhidrátokat
16 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az almát
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, és kívülről több, kb. 0,5 cm mély barázdát vágunk. A citrom héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Keverjük össze az almadarabokat a citromlével és a fahéjjal.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a tésztát
Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben. Válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Verje a tojássárgákat habosra a cukorral. A tojássárgás keverékhez adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, a citromhéjat és a margarint. Jól keverjük össze. Óvatosan belekeverjük a havat a tojásfehérjéből.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Megjelölés készként
4.
Tortát sütni
Öntse a tésztát a formába, terítse rá az almát, és jól nyomkodja le. Süsse 45 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.