Paprikás múmiák

A fűszeres töltelékkel ellátott paprikás múmiák tökéletesek a halloweeni menüjéhez. Ez az egyszerű recept ijesztően néz ki, jóllakat és nagyon finom. A ropogós paprika, a vajas leveles tészta és a sós darált húsos töltelék kombinációja tökéletes tipp a látogatók megkínálásához.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 hegyes paprika az Ön kedvenc színében
250 g darált marhahús
1 kis hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis padlizsán
100 g reszelt gouda
200 g leveles tészta
1evőkanál paradicsompüré
1evőkanál szójaszósz
1evőkanál cukor
2evőkanál növényi olaj
8 cukorszem a díszítéshez használhat olajbogyót vagy más dolgokat is szemként
só és bors ízlés szerint

Tápértékek

530 Kalóriát
27 g Szénhidrátokat
35 g Zsír
23 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítsük elő az összetevőket

Mossuk meg a paprikát, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk apróra. A padlizsánt megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

Süssük meg a tölteléket

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a darált húst, a hagymát és a fokhagymát. 5 perc elteltével hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsompürét, a szójaszószt, a cukrot, a sót és a borsot, és 10 percig főzzük.
Megjelölés készként
3.

Töltsük meg a paprikákat

Töltsük meg egyenletesen a paprika felét a keverékkel. A leveles tésztát vágjuk kb. 0,5 cm széles csíkokra, és tekerjük a paprika köré.
Megjelölés készként
4.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
5.

Süssük meg a paprikás múmiákat

Süssük a paprikás múmiákat kb. 20 percig, amíg a paprika megpuhul, a leveles tészta pedig ropogós lesz. Sütés után díszítsük szemekkel.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként