Húsvéti nyuszik

A kelt tésztából készült húsvéti nyuszik nagyon látványosan néznek ki. Ráadásul az elkészítésük nagyon egyszerű. Van egy lépésről lépésre bemutatott útmutatónk arról, hogyan készítsük el őket otthon. Akár ajándékba adja őket, akár a húsvéti reggelinél teszi őket az asztalra, akár feldobja velük a mindennapjait – ezekkel a kis cukrászati finomságokkal biztosan nem fog hibázni. Tippünk: Ha gyerekek részére süti a kelt tésztából készült kifliket, akkor a nyuszikra könnyen festhet arcokat cukorfestékkel.

Do you like this recipe?
Húsvéti nyuszik A kelt tésztából készült húsvéti nyuszik nagyon látványosan néznek ki. Ráadásul az elkészítésük nagyon egyszerű. Van egy lépésről lépésre bemutatott útmutatónk arról, hogyan készítsük el őket otthon. Akár ajándékba adja őket, akár a húsvéti reggelinél teszi őket az asztalra, akár feldobja velük a mindennapjait – ezekkel a kis cukrászati finomságokkal biztosan nem fog hibázni. Tippünk: […]
1 1 5 1
1

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
500 g liszt 405-ös típusú
10 g élesztő
50 g cukor
1csipetnyi
5 tojás
35 g vaj
100 g málnalekvár mag nélkül
Bekenéshez
1 tojássárgája
2evőkanál tej
Segédeszközök
Konyhai robotgép opcionális

Tápértékek

178 Kalóriát
29 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tészta elkészítése

Keverjük össze az élesztőt, a vizet és 1 evőkanál cukrot, majd fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 10 percig.
Megjelölés készként
2.

Fejezzük be a tésztát

Adjuk hozzá a tojásokat, a megpuhított vajat, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrjuk át újra kézzel, fedjük le a tálat, és hagyjuk kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.

Tekerjük fel a tésztát

Osszuk a tésztát 16 egyenlő részre. Minden tésztadarabot oválisra sodorunk, vékonyan megkenjük lekvárral, és hosszában feltekerjük.
Megjelölés készként
4.

Tekerjük fel a tésztát

Osszuk a tésztát 16 egyenlő részre. Minden tésztadarabot oválisra sodorunk, vékonyan megkenjük lekvárral, és hosszában feltekerjük.
Megjelölés készként
5.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó fűtésen.
Megjelölés készként
6.

Húsvéti nyuszik sütése kelt tésztából

A tojást és a tejet felverjük, megkenjük vele a húsvéti nyuszikat, és kb. 20 percig sütjük. Díszítse a saját elképzelése szerint.
Megjelölés készként
7.

Formázzuk a húsvéti nyuszikat

Hajtsuk össze egyszer a közepén, és a zárt végét késsel vágjuk be kb. 5 cm-re. Az így kapott "füleket" formázzuk kifelé, hogy a lekvárrétegek láthatóak legyenek. Minden nyuszit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként