Édes Halloweeni ujjak

Ujj alakú sütik Halloweenre? Igen, az év legijesztőbb időszakának egyik kedvenc receptje a boszorkányujj. Zöld színben és mandula alakú körmökkel kiemelkedik a halloweeni nassolni valók közül. Persze, finom ropogósak. Meg meri harapni az ujját? Akkor fogja a receptünket, és vágjon bele! Tipp: A piros ételfestékből készült vérkarcokkal más színű ujjakat is készíthet. Legyen kreatív!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g liszt
100 g vaj
60 g cukor
1csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
1csipet
50 g étcsokoládémáz
25 g mandula
20 g zöld ételfesték lehetőleg por formájában
Segédeszközök
Konyhai robotgép választható
vagy botmixer

Tápértékek

100 Kalóriát
8 g Szénhidrátokat
7 g Zsír
2 g Fehérje

Munkamenet

1.

A tészta elkészítése

Hagyjuk a vajat megpuhulni. Egy konyhai robotgépben vagy kézi mixerrel simára keverjük a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, az ételfestékkel és a sóval. Hűtőfóliába csomagolva 30 percig hűtjük.
Megjelölés készként
2.

Formázzuk meg az ujjakat

Osszuk a tésztát 25 részre, és formázzunk belőle ujjakat. A tészta tetején mélyedést készítünk, később egy mandulát helyezünk bele, mintha köröm lenne. Egy késsel rajzoljuk meg a ráncokat és az ízületeket. Hűtsük újra 30 percig.
Megjelölés készként
3.

Melegítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.

Süssük meg az ujj alakú kekszet

Helyezzük az ujj alakú kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük 15 percig. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
5.

Díszítés

Vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk a csokoládémázt. Tegyünk egy kis cukormázat minden ujj gödröcskéjébe, és helyezzünk bele egy mandulát körömként.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként