Epres szorbett bazsalikommal
A bazsalikomos epres sorbet ma a listánkon szerepel a forró nyári napok legjobb nassolni valói és desszertjei között. Készítsünk frissítő sorbetet friss eperrel, bazsalikommal és Proseccóval. Hagyja magát meglepni a finom és gyümölcsös ízzel. Még szokatlanabb fagylaltkreációkat szeretne? Akkor mindenképpen nézze meg a magazinok kategóriát. Rengeteg fagylaltrecept létezik fagylaltkészítővel és anélkül!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g eper | |
1csokor bazsalikom | |
150 g cukor | |
1,5 l Prosecco | |
2teáskanál citromlé |
Eszközök
Keverő | |
Jégkrém készítő |
Tápértékek
420
Kalóriát
44 g
Szénhidrátokat
0 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Melegítsük fel a cukrot
Egy serpenyőben forraljuk fel a cukrot és a proseccót, majd főzzük 5 percig. Hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a hozzávalókat
mossuk meg az epret és a bazsalikomot. Távolítsuk el az eper szárát, és vágjuk durvára. Vágjuk durvára a bazsalikomot.
Megjelölés készként
3.
Készítsük elő a fagylaltos masszát
Tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és a legmagasabb fokozaton turmixoljuk homogén masszává.
Megjelölés készként
4.
Fagyasztjuk le fagylaltot
Helyezzük a fagylaltos masszát a fagylaltkészítőbe, és fagyasszuk krémesre, körülbelül 30-40 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ehhez a recepthez prosecco helyett használhat vizet vagy bort is. Vízzel elkészítve az egy adagra jutó kalória 186-ra csökken.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.