Húsvéti nyuszik
Ezek a húsvéti nyuszis kekszek nem csak nagyon aranyosak, de ízletesek is! Ismerje meg a nyuszi alakú kekszek egyszerű receptjét, és örvendeztessen meg minden gyermeket és felnőttet egyaránt a sütési tudományával idén húsvétkor. A húsvéti kekszek alapja egy egyszerű ropogós tészta az 1-2-3 recept szerint. Ez azt jelenti, hogy 1 rész cukor, 2 rész vaj, 3 rész liszt. Olyan egyszerű és annyira finom! Lesz kedve további húsvéti receptekhez is? Még jópárat előkészítettünk Önnek!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
300 g liszt 405 | |
200 g vaj | |
100 g cukor | |
1 tojás | |
1csipet só |
Eszközök
Nyuszi alakú sütivágó | |
Szalag és cukorgyöngyök Opcionális |
Tápértékek
99
kalória
11 g
szénhidrát
6 g
zsír
1 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a tésztát
Keverje össze a cukrot és a hideg vajat. Adja hozzá a tojást és a lisztet, és gyúrja addig, amíg sima tésztát nem kap. Formázza golyóvá, csomagolja fóliába, és 15 percig hűtse.
Megjelölés készként
2.
Előmelegíteni a sütőt
Melegítse elő a sütőt felső/alsó 175 °C-os sütési hőmérsékletre.
Megjelölés készként
3.
Vágjuk ki a kekszet
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsa ki kb. 1,5 cm vastagságúra, majd kiszúrjuk belőle a nyuszikat. Helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kissé távolabb. Minden kekszre nyomhatunk egy-egy cukorgyöngyöt, hogy az legyen a nyuszi farka.
Megjelölés készként
4.
Süteményt sütünk
Süsse a kekszeket 10 percig. Miután kihűlt, díszítse szalaggal tetszése szerint.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tésztából körülbelül 30 keksz készül, így egy adag körülbelül egy keksznek felel meg.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.