Húsvéti nyuszik
szuper könnyű
A kelt tésztából készült húsvéti nyuszik nagyon látványosan néznek ki. Ráadásul az elkészítésük nagyon egyszerű. Van egy lépésről lépésre bemutatott útmutatónk arról, hogyan készítsük el őket otthon. Akár ajándékba adja őket, akár a húsvéti reggelinél teszi őket az asztalra, akár feldobja velük a mindennapjait – ezekkel a kis cukrászati finomságokkal biztosan nem fog hibázni. Tippünk: Ha gyerekek részére süti a kelt tésztából készült kifliket, akkor a nyuszikra könnyen festhet arcokat cukorfestékkel.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
500 g liszt 405-ös típusú | |
10 g élesztő | |
50 g cukor | |
1csipetnyi só | |
5 tojás | |
35 g vaj | |
100 g málnalekvár mag nélkül |
Bekenéshez
1 tojássárgája | |
2evőkanál tej |
Segédeszközök
Konyhai robotgép opcionális |
Tápértékek
178
Kalóriát
29 g
Szénhidrátokat
4 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tészta elkészítése
Keverjük össze az élesztőt, a vizet és 1 evőkanál cukrot, majd fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Fejezzük be a tésztát
Adjuk hozzá a tojásokat, a megpuhított vajat, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrjuk át újra kézzel, fedjük le a tálat, és hagyjuk kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.
Tekerjük fel a tésztát
Osszuk a tésztát 16 egyenlő részre. Minden tésztadarabot oválisra sodorunk, vékonyan megkenjük lekvárral, és hosszában feltekerjük.
Megjelölés készként
4.
Tekerjük fel a tésztát
Osszuk a tésztát 16 egyenlő részre. Minden tésztadarabot oválisra sodorunk, vékonyan megkenjük lekvárral, és hosszában feltekerjük.
Megjelölés készként
5.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső és alsó fűtésen.
Megjelölés készként
6.
Húsvéti nyuszik sütése kelt tésztából
A tojást és a tejet felverjük, megkenjük vele a húsvéti nyuszikat, és kb. 20 percig sütjük. Díszítse a saját elképzelése szerint.
Megjelölés készként
7.
Formázzuk a húsvéti nyuszikat
Hajtsuk össze egyszer a közepén, és a zárt végét késsel vágjuk be kb. 5 cm-re. Az így kapott "füleket" formázzuk kifelé, hogy a lekvárrétegek láthatóak legyenek. Minden nyuszit sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.