Pite körtével és gorgonzolával
A gorgonzolás körte pite kevésbé édes, szokatlan, de igazi csemege azoknak, akik szeretik a krémsajt és a körte kombinációját. A sós változat elkészítésének köszönhetően ez a sütemény nemcsak a kávé és a tea jó kísérője, hanem a nap bármely szakában ízletes nassolni való is lehet. A gorgonzola tortához mandulát adunk, hogy diós aromát kapjunk. Hogy nem tudja elképzelni ezt a kombinációt? Ezt próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
250 ml író | |
100 ml növényi olaj | |
200 g körte | |
125 g gorgonzola | |
1 tojás | |
100 g őrölt mandula | |
25 g cukor | |
3TK sütőpor | |
1csipet só |
Eszközök
téglalap alakú sütőforma |
Tápértékek
230
Kalóriát
7 g
Szénhidrátokat
19 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra a felső és alsó fűtőtesttel.
Megjelölés készként
2.
Az összetevők előkészítése
A körtéket meghámozzuk, megszabadítjuk a magháztól és kockákra vágjuk, a gorgonzolát pedig kis darabokra szaggatjuk. Keverjük össze mindkettőt a mandulával.
Megjelölés készként
3.
Tésztakészítés
A maradék hozzávalókból a sima tésztát kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a gorgonzolával.
Megjelölés készként
4.
A pite sütése
A formát kivajazzuk, és egyenletesen elkenjük benne a tésztát. Süssük körülbelül 45 percig. Végezze el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
Az egész torta 10 adag.