Elsüllyedt almás pite

Az elsüllyedt almás pite a nagymamánál tett meghitt látogatásokra emlékeztet. Önnek is? Ezután jön az új kedvenc receptje. Mert a mi otthoni konyhánkban a vitathatatlan klasszikust sütjük, és az almát egy kis fahéjjal és citromlével fokozzuk. Amikor az almákat beletesszük, ügyeljünk arra, hogy jól belenyomjuk őket a tésztába. Jó szórakozást a sütéshez!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
5 nagy alma
1 citrom
2teáskanál fahéj
200 g margarin
6 tojás
300 g liszt
250 g cukor
1csipet
1/2csomag sütőpor
Eszközök
Konyhai robotgép nem kötelező
vagy botmixer
22 vagy 24 cm átmérőjű tortaforma

Tápértékek

358 Kalóriát
47 g Szénhidrátokat
16 g Zsír
5 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az almát

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, és kívülről több, kb. 0,5 cm mély barázdát vágunk. A citrom héját lereszeljük, majd kicsavarjuk belőle a levét. Keverjük össze az almadarabokat a citromlével és a fahéjjal.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a tésztát

Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben. Válassza szét a tojásokat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Verje a tojássárgákat habosra a cukorral. A tojássárgás keverékhez adjuk hozzá a sütőport, a lisztet, a citromhéjat és a margarint. Jól keverjük össze. Óvatosan belekeverjük a havat a tojásfehérjéből.
Megjelölés készként
3.

A sütő előmelegítése

Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Megjelölés készként
4.

Tortát sütni

Öntse a tésztát a formába, terítse rá az almát, és jól nyomkodja le. Süsse 45 percig. Végezzük el a tesztet egy fogpiszkálóval.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként