Házi müzli
A granola szerves része az egészséges reggeliének? Jó választás! Szeretjük a saját házi készítésűeket. Mindig pontosan tudni fogja, hogy mi van benne, felhasználhatja az összes kedvenc hozzávalóját, és olyan ropogósra sütheti, amilyennek szereti. Ma mogyorót, diót, mandulát, zabot és néhány más hozzávalót adunk a ropogós müzlihez. De ne felejtse el: Ön is lehet kreatív! Legyen szó több dióféléről, magvakról, aszalt gyümölcsről vagy másfajta édességről, a granolát mindig testre szabhatja, hogy a lehető legízletesebb legyen. Az alaprecept egyszerű és mindig ugyanaz. Szerezze be tehát a ropogós hozzávalókat, és készítse el a házi granolát a következő reggelijéhez.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 g zabpehely | |
3evőkanál őrölt lenmag | |
30 g dió | |
30 g mogyoró | |
30 g mandula | |
2evőkanál méz vegán alternatíva: agávészirup | |
2evőkanál kókuszolaj | |
1teáskanál fahéj nem kötelező |
Tápértékek
141
Kalóriát
13 g
Szénhidrátokat
8 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A hozzávalók előkészítése
A diót, a mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. Keverjük össze zabpehellyel és a lenmaggal.
Megjelölés készként
2.
A sütő előmelegítése
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra a felső/alsó hőfokozaton.
Megjelölés készként
3.
A granola összekeverése
Közepes lángon melegítsük fel a mézet és a kókuszolajat, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a diós keveréket, és keverjük jól össze. Mindent terítsünk szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük körülbelül 30 percig, amíg ízlésünk szerint megbarnul. Időnként keverjük meg.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
Légmentesen becsomagolva és szobahőmérsékleten tárolva a granola több hétig is eláll.