Házi müzli

A granola szerves része az egészséges reggeliének? Jó választás! Szeretjük a saját házi készítésűeket. Mindig pontosan tudni fogja, hogy mi van benne, felhasználhatja az összes kedvenc hozzávalóját, és olyan ropogósra sütheti, amilyennek szereti. Ma mogyorót, diót, mandulát, zabot és néhány más hozzávalót adunk a ropogós müzlihez. De ne felejtse el: Ön is lehet kreatív! Legyen szó több dióféléről, magvakról, aszalt gyümölcsről vagy másfajta édességről, a granolát mindig testre szabhatja, hogy a lehető legízletesebb legyen. Az alaprecept egyszerű és mindig ugyanaz. Szerezze be tehát a ropogós hozzávalókat, és készítse el a házi granolát a következő reggelijéhez.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
150 g zabpehely
3evőkanál őrölt lenmag
30 g dió
30 g mogyoró
30 g mandula
2evőkanál méz vegán alternatíva: agávészirup
2evőkanál kókuszolaj
1teáskanál fahéj nem kötelező

Tápértékek

141 Kalóriát
13 g Szénhidrátokat
8 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

A hozzávalók előkészítése

A diót, a mogyorót és a mandulát durvára vágjuk. Keverjük össze zabpehellyel és a lenmaggal.
Megjelölés készként
2.

A sütő előmelegítése

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra a felső/alsó hőfokozaton.
Megjelölés készként
3.

A granola összekeverése

Közepes lángon melegítsük fel a mézet és a kókuszolajat, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a diós keveréket, és keverjük jól össze. Mindent terítsünk szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük körülbelül 30 percig, amíg ízlésünk szerint megbarnul. Időnként keverjük meg.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
Légmentesen becsomagolva és szobahőmérsékleten tárolva a granola több hétig is eláll.
 Mentés PDF-ként