Túrós palacsinta
Ezt az ételt az egyszerűsége teszi olyan zseniálissá. Vegyük a palacsintákat, töltsük meg őket egy finom túrós krémmel (az osztrákok Topfen-nek hívják a túrót), és az egészet öntsük nyakon a tojásos keverékkel. A keverék a sütőben megdermed, és az eredmény egy finom, krémes és tejszínes lakoma lesz.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
A töltött palacsintákhoz
2Porciók palacsintát palacsinta | |
350 g zsírszegény túró | |
80 g vaj | |
4 tojás | |
100 g cukor | |
1 vaníliarúd | |
1 biocitrom | |
80 g magvatlan mazsola nem kötelező |
Az öntethez
250 ml tej | |
1 tojás | |
2 tojássárgája | |
30 g cukor |
Segédeszközök
Sütőedény |
Tápértékek
829
kalória
90 g
szénhidrát
37 g
zsír
32 g
fehérje
Munkamenet
1.
A töltött palacsintákhoz
Válassza szét a tojásokat. Reszelje le a citrom héját. Vágja fel hosszában a vaníliarudat, és kaparja ki a maghúst. A tojássárgáját, a vajat, a cukor felét, a citromhéjat, a vaníliamagot és a sót simára keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral verje kemény habbá, és adja hozzá a magvatlan mazsolát.
Megjelölés készként
2.
Töltse meg a palacsintákat
A palacsintákat egyenletesen kenje meg a túrókrémmel, és tekerje fel. Helyezze őket a gratináló edénybe.
Megjelölés készként
3.
A sütő előmelegítése
Melegítse elő a sütőt felső/alsó 180 °C-os sütési hőmérsékletre
Megjelölés készként
4.
Az öntethez
Keverje össze az összes hozzávalót, és öntse a palacsintákra. Süsse körülbelül 20 percig, amíg a tojásos keverék megdermed, és a teteje aranybarna lesz.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.