Forrólevegős fritőzben készült popcorn
A popcorn a filmezős este elengedhetetlen kelléke. Ezért hoztunk neked egy egyszerű receptet a forrólevegős fritőzben készült karamellizált popcorn elkészítéséhez. Csak vajra, cukorra és pattogatott kukoricára van szükséged. Az édes nem a te világod? Csak hagyd ki a cukrot, és sózd meg a pattogatott kukoricát, miután kivetted a sütőből. Jó szórakozást kívánunk a következő filmnézős estédhez a partnered, barátaid vagy családod társaságában!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
100g pattogatott kukorica | |
50g vaj | |
30g cukor |
Segédeszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
421
kalória
48 g
szénhidrát
21 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a sütőt
Állítsd a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra.
Megjelölés készként
2.
Adjunk hozzá vajat
Tedd a vajat egy serpenyőbe, és hagyd megolvadni.
Megjelölés készként
3.
Adjunk hozzá pattogatott kukoricát
Keverd össze a pattogatott kukoricát a cukorral, és add hozzá a vajhoz. Süsd 8 percig a forrólevegős fritőzben.
Megjelölés készként
4.
Élvezd a pattogatott kukoricát
Ha letelt az idő, várj 1-2 percet, amíg a kukorica abbahagyja a pattogást. Jó étvágyat a frissen elkészült popcorn-hoz!
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha a pattogatott kukoricát inkább sósan szereti, sózzuk meg főzés után.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.