Meggyes-pudingos pite tejföllel
A cseresznyés pite sokféle lehet. De a pudinggal és tejföllel készült változat a kedvencünk! Szuper krémes, gyümölcsös és vajas tészta az alapja, ettől a pitétől tényleg mindenki odáig lesz. Ebben a receptben megmutatjuk neked, hogy milyen gyorsan és egyszerűen süthetsz meggyes-pudingos pitét.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g Liszt | |
70g cukor | |
1/2csomag sütőpor | |
85g vaj | |
1egy csipet só Só | |
csipet némi vaj zsírozáshoz |
A töltelékhez
1 1/2csomag pudingpor | |
500 ml tej | |
200 g tejföl | |
2kanál cukor | |
500 g cseresznye Frissen vagy tégelyből |
Utils
Forma vagy tortaforma kb. 24 cm |
Tápértékek
397
kalória
47 g
szénhidrát
19 g
zsír
7 g
fehérje
Munkamenet
1.
A tészta:
Az összes hozzávalót homogén masszává dolgozzuk. A formát vagy tortaformát kivajazzuk, a tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsi alján és szélein, majd lenyomkodjuk.
Megjelölés készként
2.
A töltelék:
Oldjuk fel a pudingport 4 evőkanál tejben. A maradék tejet a cukorral egy lábasban felforraljuk, tegyük közepes lángra, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a pudingporos keveréket a tejhez. Félrerakjuk és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Melegítse elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 175 °C felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
4.
Töltsd meg a tortát
A pudingos keveréket a tésztával bélelt formába terítjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk (vagy lecsepegtetjük), majd egyenletesen elosztjuk a tortán.
Megjelölés készként
5.
Tortát sütni
Ezután süssük a meggyes-pudingos pitét a tejföllel kb. 55 percig. Ha szükséges, az utolsó 10-15 percre fedjük le fóliával.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Süteményét málnával vagy más erdei bogyós gyümölcsökkel is megsütheti.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.