Csokoládé parfé
Csokoládé parfait íróval, nagyon egyszerűen elkészítve a GrandPrix. Aligha létezik egyszerűbb és hatásosabb desszertrecept. A parfait félig fagyott és finoman olvadó fagylalt. Egy konyhai robotgép segítségével ez gyerekjáték, és csokoládés álommal lepheti meg vendégeit. Szeretne még több fagylaltot készíteni magának? Miért ne próbálná ki After-Eigt fagylaltunkat vagy fantasztikus spárgafagylaltunkat!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 ml Írótej | |
50 g Kakaó sütéshez | |
300 ml Tejszínhab | |
6 sárgája | |
150 g porcukor | |
50 g Csokoládé reszelék |
Eszközök
GrandPrix | |
Sütőforma |
Tápértékek
169
Kalóriát
14 g
Szénhidrátokat
11 g
Zsír
4 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Oldja fel a kakaót
Tegye az írót és a sütőkakaót a GrandPrixbe. Állítsa 50 °C-ra, és melegítse 3 percig 1-es fokozaton, amíg a kakaó feloldódik. Tegye félre.
Megjelölés készként
2.
Verje fel a tejszínhabot
Mossa meg a Grandprixet és a pillangófelszerelést. A tejszínt 4 percig verje 4-es fokozaton. Tárolja a hűtőszekrényben.
Megjelölés készként
3.
Jégtömeg előkészítése
Öblítés át a GrandPrix-et. Adja hozzá a tojássárgáját és a porcukrot, és 6 percig verje habosra a habverővel. Adja hozzá az írót, és állítsa be a sebességet 2-re 1 percre. Adja hozzá a tejszínt, és ismét keverje 2. fokozaton 1 percig. Tegye bele a csokoládéforgácsot.
Megjelölés készként
4.
Fagyassza le a parfét
Béleljen ki egy sütőformát fóliával, és öntse bele a keveréket. Hagyja a fagyasztóban legalább 3 órán át. Tálalás előtt borítsa ki a parfét, és szeletelje fel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.