Forró Lillet
A Hot Lillet a forró Aperollal együtt valószínűleg a legfinomabb és legújabb ital, amely meghódította az aperitif szerelmeseinek szívét. Ez a bogyós gyümölcsökkel, egy kis porcukorral, forró teával és a divatos Lillet itallal készült puncs nemcsak vizuálisan vonzó, hanem finom is. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket, és gyorsan érezni fogja, hogy belülről felmelegszik.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 ml Lillet | |
200 g vegyes bogyós gyümölcsök fagyasztott | |
1/2csokor rozmaring | |
3zacskó piros bogyós tea | |
2evőkanál citromlé | |
1 fahéjrúd | |
4teáskanál porcukor | |
4teáskanál bodzavirágszirup | |
2marék friss bogyós gyümölcs tetszés szerint / fagyasztott, ha szükséges |
Tápértékek
139
Kalóriát
24 g
Szénhidrátokat
1 g
Zsír
1 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsen teát
Tegyük a bogyós gyümölcsök keverékét és a teafiltereket egy lábasba, és öntsük le 600 ml vízzel. Forraljuk fel, és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
Megjelölés készként
2.
Főzzük meg a puncsot
Csökkentsük a hőmérsékletet, hogy a tea már ne forrjon. Mossuk meg a rozmaringot, adjuk az italhoz a citromlével és a fahéjjal együtt, majd hagyjuk 10 percig ázni.
Megjelölés készként
3.
Tálalás
4 pohárba friss bogyós gyümölcsöket, porcukrot és bodzaszörpöt teszünk. Öntsük fel a punccsal, díszítsük tetszés szerint, és élvezzük.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.