Obatzda
Az Obatzda egy bajor klasszikus, amelyet nem szabad kihagyni egyetlen rendes falatozásnál sem. A sajtkrém főleg camembertből áll. Adjuk hozzá a vajat, a hagymát és a fűszereket. Keverjük össze mindent, és máris kész a házi obatzda. Nem csoda, hogy az obatzda felsőnémetül “vegyes”. Az obatzda (más néven Obatzter vagy Obatzda) mellé egy ízletes perecet vagy egy vastag búzakenyeret szolgálnak fel. Hozza az Oktoberfest hangulatát és az igazi bajor hangulatot az asztalára, és próbálja ki receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g Camembert érett | |
50 g vaj | |
1/2 hagyma vagy újhagyma | |
1teáskanál kömény | |
1teáskanál édes paprika | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
294
Kalóriát
2 g
Szénhidrátokat
27 g
Zsír
10 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő a hozzávalókat
A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Hagyjuk a vajat szoba-hőmérsékletűre melegedni. A camembert kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő az obatzdát
Keverjük össze a Camembert az őrölt paprikával és a köménnyel, és enyhén pépesítsük. A legjobb, ha villával csináljuk. Fokozatosan adjuk hozzá a megpuhult vajat, amíg krémes kenhető masszát kapunk. Adjuk hozzá a hagymát, és fűszerezzük sóval és borssal.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Néhányan szeretnek egy nagy evőkanál krémsajtot adni az obatzdához az extra krémes íz érdekében. A receptet kreatívan átalakíthatja az alábbiak szerint, vagy más gyógynövényekkel és fűszerekkel.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.