Sült gesztenye

A gesztenye elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Csak a karácsonyi vásárokról vagy a karácsonyi piacokról ismeri ezt a finomságot? Ebben a receptben megtanulhatja, hogyan kell otthon sütni a gesztenyét. Őszi receptjeiben is felhasználhatja őket. Ne habozzon kipróbálni!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
Bármennyi gesztenye vagy szelídgesztenye

Tápértékek

364 Kalóriát
70 g Szénhidrátokat
4 g Zsír
4 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

Válogassuk szét a gesztenyéket, és egy éles késsel vágjuk keresztben a csúcsuktól a húsuk felé.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Megjelölés készként
3.

Sült gesztenye

Tegyük a gesztenyét egy tepsibe, és süssük 20 - 30 percig. Akkor kész, ha a héja a széleken kissé megfeketedett és kifelé hámlik. Hagyjuk a gesztenyét kihűlni, hámozzuk meg és fogyasszuk el.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Mivel tetszőleges mennyiségű gesztenyét süthetünk, ebben a receptben egy adag 200 g gesztenyének felel meg.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként