Tofu steak

Tofu steak recept fűszeres páccal

A tofu steak a nyár slágere! Ezek az ízletes pácolt darabok egyenesen a grillből származnak. Elkészítésük nagyon egyszerű, és igazi ízbombák. Köszönhetően a pácnak, amelyben a tofut legalább néhány órán át áztatják. Ez rengeteg ízt ad neki, amit a grillezésből származó finom sült aroma is támogat. Jól hangzik? Mi is így gondoljuk! Tipp: Minél tovább pácolja a tofut, annál erősebb lesz az íze. Ideális esetben egy éjszakán át vagy 12 órán át.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g Tofu semleges, alternatív módon füstölt
2evőkanál szezámolaj vagy növényi olaj
2evőkanál szójaszósz
1evőkanál paradicsompüré
2evőkanál méz vegán alternatíva: agavészirup
3 gerezd fokhagyma
1teáskanál hagymapor
2teáskanál őrölt paprika
1teáskanál chilipor
só és bors ízlés szerint
Segédeszközök
Grill opcionális
vagy serpenyő

Tápértékek

188 Kalóriát
13 g Szénhidrátokat
10 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Nyomja le a tofut

Tekerje a tofut egy konyharuhába, nehezítse meg valami nehezékkel, és tegye félre 30 percre.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a pácot

Hámozza meg és vágja apróra a fokhagymát, amennyire csak lehet. Keverje össze az összes többi hozzávalóval, amíg sima pác nem lesz belőle.
Megjelölés készként
3.

Pácoljuk be a tofut

Vágja a tofut hosszában 2 szeletre, tegye a páclébe, és hagyja pácolódni legalább 4 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át.
Megjelölés készként
4.

Melegítse elő a grillt

Melegítse elő a grillt magas, közvetlen hőre.
Megjelölés készként
5.

Grill tofu steakek

Grillezzük a tofu steakeket mindkét oldalukon körülbelül 4 percig. Azonnal tálalható.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként