Hajdina tej

Ez a fahéjas hajdina tej finom krémes, és finom melegséget és édességet biztosít. Először is áztassa a nyers hajdinaszemeket egy kevés almaecettel vagy citromlével ízesített vízben legalább 8 órán át vagy egy éjszakán át. A hajdina kis mennyiségű savban való áztatása megkönnyíti az emésztését, mivel a szervezet így jobban fel tudja szívni a vitaminokat és ásványi anyagokat ezekből a kis szív alakú szemekből. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket! Emelje a növényi alapú italokat a következő szintre a növényi tejkészítőnkkel!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
40 g hajdina héj nélkül
1/2teáskanál almaecet vagy citromlé
1csipet tengeri só
1csipet fahéj
Eszközök
Növényi tejkészítő (Marcia)

Tápértékek

46 Kalóriát
9 g Szénhidrátokat
0 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a hajdinát

Áztassa a hajdinát bő vízben almaecettel vagy citromlével legalább 8 órán át, de akár 24 órán át is (ajánlott), fedje le fedővel vagy ételfóliával. Néhány óra elteltével a víz zavarossá válik.
Megjelölés készként
2.

Öblítse le a hajdinát

A hajdinát többször öblítse le, amíg a víz tiszta nem lesz.
Megjelölés készként
3.

Készítse elő a növényi tejkészítőt

Töltse fel a víztartályt szűrt vízzel. Tegye az összes hozzávalót egy keverőtálba. Nyomja meg a start gombot, a választógombbal válassza ki a megfelelő programot. Nyomja meg ismételten a kapacitás gombot, amíg el nem éri az 600 ml-t. Nyomja meg a Start gombot. 17 perc elteltével, vagy amikor a sípszó megszólal, a tej készen van.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Egy adag körülbelül 200 ml hajdinatejnek felel meg. A receptből 3 adagot készíthet.
A hajdina tej kiválóan alkalmas müzlibe, és légmentesen záródó edényben a hűtőben akár 4 napig is eláll.
Miután a növényi tejkészítő befejezte működését, a fogantyúnál fogva kiveheti az edényt (vigyázat, forró!). A készülék ezután automatikusan tisztíja magát.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként