Fahéjas leveles tészta csigák

Ma fahéjas leveles tésztacsigákat sütünk. Miért? Mindössze 25 perc alatt fogyasztható. Dióval és mazsolával is gazdagítják. Számunkra tökéletes választás a hideg és csípős őszi napokra. Mit gondol erről? Természetesen önön áll, hogy mit ad a fahéjas csigákhoz. Legyen kreatív!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
1 leveles tészta lehet készen is kapni
2teáskanál vegán vaj
2 evőkanál fahéj
2evőkanál cukor
30 g mazsola
30 g dió
25 g porcukor
Eszközök
Forrólevegős sütő

Tápértékek

279 Kalóriát
31 g Szénhidrátokat
15 g Zsír
3 g Fehérje

Munkamenet

1.

Előkészítés

Keverjük össze a fahéjat és a cukrot. A diót durvára vágjuk. Melegítse elő a forrólevegős sütőt 190 °C-ra.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a fahéjas csigákat

olvasszuk meg a vegán vajat. Tekerjük ki a leveles tésztát, és kenjük meg az olvasztott vajjal. Megszórjuk fahéjas cukorral, dióval és mazsolával, majd hosszában feltekerjük. Vágjunk le 6 kb. 3 cm hosszú csigát.
Megjelölés készként
3.

Süssünk fahéjas csigákat

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a fahéjas csigákat. Süssük 15 percig 190 °C-on, amíg aranybarnára sül. Szórja meg őket porcukorral, és élvezze az ízét.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha nincs forrólevegős fritőze, sütőben is megsütheti a fahéjas csigákat.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként