Fritőzzel a kreativitás felé vezető úton

A kreativitás nem ismer határokat. És  ez duplán igaz a konyhaművészetre. A gyors, ízletes és  főleg egészségesebb ételek a fritőzben néhány perc alatt, különösebb erőfeszítés nélkül elkészíthetők. Ha már van  forrólevegős fritőzöd, tekintsd meg néhány hozzá illő receptünket .

Édes szalonna – hab a tortán

A fritőz a ropogós, karamellizált szalonna minden kedvelőjének örömet okoz majd. A recept nagyon egyszerű. Állítsd a fritőzt 180 fokra. Szeleteld vékonyra a szalonnát, és  tedd a forró fritőzbe.

forrás: Shutterstock.com

Természetesen a szalonnát ízlés szerint pácolhatod is, például  mézzel vagy borssal és fokhagymával. Süsd körülbelül 12 percig. A szalonna ropogós és  jól átsült lesz. Különféle zöldségekkel is tálalhatod. Remek tipp például a  szalonnába tekert spárga.

Reggelizz úgy, mint a franciák

A bundáskenyeret időigényesebb hagyományosan elkészíteni. A fritőzben azonban egy-kettőre ropogósra  sül. Ennek az ikonikus reggeli finomságnak az elkészítéséhez toast kenyérre, két tojásra, tejszínhabra, 200 ml teljes tejre, egy teáskanál fahéjas cukorra és  három evőkanál kristálycukorra van szükség. Keverd össze ezeket az összetevőket jó alaposan, hogy folyékony állagú legyen.

forrás: Shutterstock.com

Ezután mártsd a pirítóst ebbe a keverékbe, és tedd a fritőz kosárba. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, és süsd benne a pirítóst körülbelül 6-8 percig. Bármivel fűszerezheted őket. Leggyakrabban porcukorral meghintve és gyümölcsökkel tálalják. Azonban remek kombináció az édes-sós változat is sonkával és sajttal.

Garnélarák rengeteg módon

Tíz perc alatt elkészíthetsz egy tengeri herkentyűs specialitást is, garnélarák formájában a  200 fokos sütőben. Díszítheted sonkával, szalonnával vagy paradicsommal is. Tisztítsd meg a garnélarákokat, vágd fel a sonkát vagy a szalonnát, és göngyöld bele a garnélarákokat. Tedd az előkészített garnélarákot a forró fritőzbe és süsd körülbelül 6-8 percig.

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!