Áfonyás sajttorta
szuper könnyű
Áfonyás sajttorta? Ki tudna ellenállni? Nekünk már csorog a nyálunk. Legszívesebben ropogós, törékeny tésztával sütjük a sajttortát. Ezután töltse meg vaníliás pudingkrémmel, és szórja meg friss, finom gyümölcsös és savanykás áfonyával. Egy kombináció, amely egyszerűen minden évszakhoz illik. Nem gondolja? Ha még több sütemény inspirációra vágyik, mindenképpen nézze meg a süteményrecept kategóriánkat.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
160 g liszt | |
50 g cukor | |
1csipetnyi só | |
90 g vaj |
Töltelék
1 kg zsírszegény túró | |
200 g tejföl | |
2 tojás | |
1teáskanál vaníliaaroma vagy csomag vaníliás cukor | |
200 ml növényi olaj vagy más ízsemleges olaj | |
250 ml tej |
Az öntethez
500 g áfonya | |
1zacskó átlátszó tortacukor | |
3evőkanál cukor |
Segédeszközök
Rugós forma 24 cm |
Tápértékek
444
Kalóriát
42 g
Szénhidrátokat
25 g
Zsír
13 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő az alapot
Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük össze a liszttel, a cukorral és a sóval. Zsírozzon ki egy sütőformát (vagy bélelje ki sütőpapírral), és bélelje ki az alját és a szélét a tésztával kb. 4 cm magasan. Villával néhányszor megszurkáljuk, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
3.
A töltelékhez
Keverjük össze a töltelékhez szükséges összes hozzávalót, és gyúrjuk simára. Öntsük a tésztára, és süssük 65 percig. hagyja teljesen kihűlni.
Megjelölés készként
4.
Az öntethez
Mossuk meg az áfonyát, és terítsük szét a tortán. Készítsünk mázat 200 ml vízből és cukorból a csomagoláson található utasítás szerint, hagyjuk rövid ideig hűlni, és egyenletesen kenjük el az áfonyán. Hűtse legalább 30 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha tortacukormázat vásárol, ellenőrizze, hogy tartalmaz-e zselatint. Ha nem, akkor ez a torta vegetáriánusok számára is alkalmas.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.