Áfonyás sajttorta

Áfonyás sajttorta? Ki tudna ellenállni? Nekünk már csorog a nyálunk. Legszívesebben ropogós, törékeny tésztával sütjük a sajttortát. Ezután töltse meg vaníliás pudingkrémmel, és szórja meg friss, finom gyümölcsös és savanykás áfonyával. Egy kombináció, amely egyszerűen minden évszakhoz illik. Nem gondolja? Ha még több sütemény inspirációra vágyik, mindenképpen nézze meg a süteményrecept kategóriánkat.

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
160 g liszt
50 g cukor
1csipetnyi
90 g vaj
Töltelék
1 kg zsírszegény túró
200 g tejföl
2 tojás
1teáskanál vaníliaaroma vagy csomag vaníliás cukor
200 ml növényi olaj vagy más ízsemleges olaj
250 ml tej
Az öntethez
500 g áfonya
1zacskó átlátszó tortacukor
3evőkanál cukor
Segédeszközök
Rugós forma 24 cm

Tápértékek

444 Kalóriát
42 g Szénhidrátokat
25 g Zsír
13 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az alapot

Hagyjuk a vajat szobahőmérsékletűre hűlni. Keverjük össze a liszttel, a cukorral és a sóval. Zsírozzon ki egy sütőformát (vagy bélelje ki sütőpapírral), és bélelje ki az alját és a szélét a tésztával kb. 4 cm magasan. Villával néhányszor megszurkáljuk, és hagyjuk kihűlni.
Megjelölés készként
2.

Készítsük elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
3.

A töltelékhez

Keverjük össze a töltelékhez szükséges összes hozzávalót, és gyúrjuk simára. Öntsük a tésztára, és süssük 65 percig. hagyja teljesen kihűlni.
Megjelölés készként
4.

Az öntethez

Mossuk meg az áfonyát, és terítsük szét a tortán. Készítsünk mázat 200 ml vízből és cukorból a csomagoláson található utasítás szerint, hagyjuk rövid ideig hűlni, és egyenletesen kenjük el az áfonyán. Hűtse legalább 30 percig.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha tortacukormázat vásárol, ellenőrizze, hogy tartalmaz-e zselatint. Ha nem, akkor ez a torta vegetáriánusok számára is alkalmas.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként