Piskóta tészta

Volt már problémája a piskóta elkészítésével? Nos, ennek most már vége! Megmutatjuk, hogyan készítsen olyan piskótatésztát, amely könnyen kivehető a formából, majd piskótatekercset sodorhat belőle. A legfontosabb dolog az állaga: könnyűnek és habosnak kell lennie. Ez pedig csak akkor fog bekövetkezni, ha a tojásfehérje nagyon kemény, és elég időt tölt a hozzávalók keverésével. Nézze meg lépésről-lépésre bemutatott útmutatónkat, és nézze meg, milyen egyszerű lehet!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
120 g liszt
5 tojás
100 g cukor
1teáskanál sütőpor
30 g keményítő
1csipetnyi
Segédeszközök
Konyhai robotgép opcionális
vagy botmixer

Tápértékek

1252 Kalóriát
215 g Szénhidrátokat
27 g Zsír
35 g Fehérje

Munkamenet

1.

Verje fel a tojásfehérjét

Válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük robotgépben vagy botmixerben. Győződjön meg róla, hogy a tojásfehérje habos és kemény. A legjobb, ha egy "fej feletti tesztet" végez. Ehhez fordítsa a tálat úgy, hogy a nyílás lefelé nézzen. Ha a tojásfehérje belül marad, akkor tökéletes.
Megjelölés készként
2.

Verje fel a tojássárgáját

A tojások sárgáját a cukorral körülbelül 5-7 percig keverjük robotgépben vagy botmixerrel. A keverék akkor van kész, ha a színe világossárga lesz.
Megjelölés készként
3.

Készítse elő a sütőt

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra felső/alsó fűtésen.
Megjelölés készként
4.

Fejezze be a tésztát

A tojássárgája keveréket óvatosan, spatulával hajtsa a tojásfehérjéhez. Szitálja össze a lisztet, a sütőport és a keményítőt, és óvatosan keverje össze, amíg az összes hozzávaló jól össze nem áll.
Megjelölés készként
5.

Süsse meg a piskótatésztát

A tésztát egyenletesen ossza el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Süsse 10 percig. Közben készítsünk elő egy tiszta konyharuhát, és szórjunk rá 1 evőkanál cukrot.
Megjelölés készként
6.

Terítse ki a piskóta tésztát

Vegye ki a piskótalapot a sütőből, és fordítsa ki egy konyharuhára. Óvatosan és egyenletesen húzza le a sütőpapírt, és egy konyharuhával tekerje fel a tésztát.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A piskótatekercseken kívül számos más formát is készíthet piskótatésztából. Mit szólna miniatűr süteményekhez vagy egy pazar gyümölcskenyér-szervizhez?
Egy adag egy egész piskóta tésztának felel meg. Az adagok mérete az utófeldolgozás módjától függően változik.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként