Avokádós csokoládé mousse

Az avokádós csokoládéhab hihetetlenül krémes és egészségesebb, mint a klasszikus csokoládépuding vagy csokoládéhab. Tökéletes alternatíva mindazoknak, akik tudatosan étkeznek, vagy csak valami újat szeretnének kipróbálni. Adjunk hozzá néhány pirított mogyorót az extra ropogás érdekében. Néhány perc alatt minden készen áll, hogy egy kóstolókanálra kanalazzuk. Itt az ideje, hogy kipróbálja a receptünket. Az édes kísértések a gyengeségei? Akkor nézze meg a sok más desszertreceptünket, és találja meg a kedvencét!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 avokádó
40 g sütőkakaó
3evőkanál agavészirup
60 ml kókusztej vagy más tejalternatíva
1 vaníliarúd
40 g mogyoró
Eszközök
1 Turmixgép

Tápértékek

672 Kalóriát
35 g Szénhidrátokat
53 g Zsír
8 g Fehérje

Munkamenet

1.

Pirítsuk meg a mogyorót

A mogyorót durvára vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon, zsiradék hozzáadása nélkül kb. 5 percig pirítsuk, amíg érezzük a mogyoró illatát, és enyhén megbarnul.
Megjelölés készként
2.

Készítse elő az összetevőket

Az avokádót félbe vágjuk, eltávolítsuk a magját és kivesszük a belsejét (ajánlatos kanállal). Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és egy kés tompa oldalával kaparjuk ki a pépet.
Megjelölés készként
3.

Keverjük össze az avokádós csokoládéhabot

Tegye az avokádót, a vaníliát, a kókusztejet, az agavérszirupot és a kakaót egy turmixgépbe, és keverje simára és krémesre. Osszuk szét a tálakba, és szórjuk meg mogyoróval.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként