Blini
A blini (az eredeti blini) egyszerűen fogalmazva az orosz palacsinta. Hagyományosan hajdinalisztből és élesztőből sütik. Ettől nagyon légies lesz. Az oroszok általában tejfölt vagy vajat használnak feltétként – de a blini akármilyen édes és sós töltelékkel díszítve abszolút reggeli különlegesség!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
150 g hajdinaliszt (vagy búzaliszt) | |
1 teáskanál szárított élesztő | |
175 ml tej | |
1 tojás | |
3evőkanál növényi olaj | |
1csipet só |
Tápértékek
483
kalória
63 g
szénhidrát
21 g
zsír
10 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítsünk tésztát
Alaposan keverjük össze a lisztet, a sót és a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a langyos tejet, és gyúrjuk vékony tésztává. Fedjük le, és szobahőmérsékleten hagyjuk kelni kb. 40 percig, amíg a tészta térfogata megduplázódik.
Megjelölés készként
2.
Befejezni a tésztát
A tésztát a duplájára kelesztjük. Válaszd szét a tojást. Keverjük bele a tojássárgáját a tésztába. Külön verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és adjuk hozzá a tésztához. Fedjük le, és hagyjuk még 20 percig kelni.
Megjelölés készként
3.
Süsd meg a blinit
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, kanalazzuk bele egyenként a tésztát, és egyszerre egy-egy blinit süssünk ki. Díszítsük tetszés szerint, jó étvágyat!
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.