Csokoládés kekszek

A csokoládé kekszek a ropogós kukoricapehely és az olvadó csokoládé tökéletes kombinációja. Tudta, hogy otthon is könnyen és olcsón elkészítheti ezeket a finom édességeket? Ezt a legjobban a GrandPrix készülékünkkel szeretjük csinálni. A csokoládé gyorsan felolvad benne, és minden hozzávalóval egyszerre keveredik össze, anélkül, hogy bepiszkítaná a kezét. Természetesen házi készítésű csokoládés kekszeket lábasban is elkészíthet. Akárhogy is, a recept szuper egyszerű, és általában a megmaradt húsvéti csokinyuszik vagy tojások felhasználására használjuk. A kukoricapelyheken kívül adjunk hozzá néhány mandulapelyhet is. Ízlés szerint használhatunk más dióféléket vagy más összetevőket is.

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
200 g csokoládé
50 g vaj
60 g mandulapehely
100 g kukoricapehely
Segédeszközök
GrandPrix opcionális

Tápértékek

73 Kalóriát
6 g Szénhidrátokat
5 g Zsír
1 g Fehérje

Munkamenet

1.

Olvasszuk fel a csokoládét

Tegyük a csokoládét a GrandPrixbe. Turmixoljuk 5 másodpercig 8-as fokozaton, hogy a csokoládé darabokra törjön. Adjuk hozzá a vajat, és melegítsük a hozzávalókat 5 percig 1. fokozaton 40 °C-on. A csokoládét és a vajat vízfürdőben is megolvaszthatjuk, állandóan kevergetve.
Megjelölés készként
2.

Készítsünk csokoládé kekszeket

Adjuk a GrandPrix-be a kukoricapelyhet és a mandulaforgácsot. Turmixoljuk 3 percig 2. sebességfokozaton. Kézzel is turmixolhatjuk az összetevőket.
Megjelölés készként
3.

Formázzuk meg a kekszeket

Két evőkanál segítségével kivesszük a masszából a formából, és a sütőpapíron csokoládéhalmokat formázunk. Hagyjuk hűlni legalább 2 órát, majd élvezzük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A fenti hozzávalókból körülbelül 30 keresztet készíthetünk. Egy adag egy darabnak felel meg.
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként
Címkék