Fahéjas leveles tészta csigák
Ma fahéjas leveles tésztacsigákat sütünk. Miért? Mindössze 25 perc alatt fogyasztható. Dióval és mazsolával is gazdagítják. Számunkra tökéletes választás a hideg és csípős őszi napokra. Mit gondol erről? Természetesen önön áll, hogy mit ad a fahéjas csigákhoz. Legyen kreatív!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
1 leveles tészta lehet készen is kapni | |
2teáskanál vegán vaj | |
2 evőkanál fahéj | |
2evőkanál cukor | |
30 g mazsola | |
30 g dió | |
25 g porcukor |
Eszközök
Forrólevegős sütő |
Tápértékek
279
Kalóriát
31 g
Szénhidrátokat
15 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítés
Keverjük össze a fahéjat és a cukrot. A diót durvára vágjuk. Melegítse elő a forrólevegős sütőt 190 °C-ra.
Megjelölés készként
2.
Készítsük el a fahéjas csigákat
olvasszuk meg a vegán vajat. Tekerjük ki a leveles tésztát, és kenjük meg az olvasztott vajjal. Megszórjuk fahéjas cukorral, dióval és mazsolával, majd hosszában feltekerjük. Vágjunk le 6 kb. 3 cm hosszú csigát.
Megjelölés készként
3.
Süssünk fahéjas csigákat
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a fahéjas csigákat. Süssük 15 percig 190 °C-on, amíg aranybarnára sül. Szórja meg őket porcukorral, és élvezze az ízét.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha nincs forrólevegős fritőze, sütőben is megsütheti a fahéjas csigákat.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.