Forrólevegős fritőzben készült popcorn
A popcorn a filmezős este elengedhetetlen kelléke. Ezért hoztunk neked egy egyszerű receptet a forrólevegős fritőzben készült karamellizált popcorn elkészítéséhez. Csak vajra, cukorra és pattogatott kukoricára van szükséged. Az édes nem a te világod? Csak hagyd ki a cukrot, és sózd meg a pattogatott kukoricát, miután kivetted a sütőből. Jó szórakozást kívánunk a következő filmnézős estédhez a partnered, barátaid vagy családod társaságában!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 100g pattogatott kukorica | |
| 50g vaj | |
| 30g cukor | 
Segédeszközök
| Forrólevegős sütő | 
Tápértékek
					421
											kalória
									
							
					48 g
											szénhidrát
									
							
					21 g
											zsír
									
							
					4 g
											fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					Készítse elő a sütőt
 Állítsd a sütő hőmérsékletét 220 °C-ra.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Adjunk hozzá vajat
Tedd a vajat egy serpenyőbe, és hagyd megolvadni. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Adjunk hozzá pattogatott kukoricát
Keverd össze a pattogatott kukoricát a cukorral, és add hozzá a vajhoz. Süsd 8 percig a forrólevegős fritőzben. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Élvezd a pattogatott kukoricát
Ha letelt az idő, várj 1-2 percet, amíg a kukorica abbahagyja a pattogást. Jó étvágyat a frissen elkészült popcorn-hoz!
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				Ha a pattogatott kukoricát inkább sósan szereti, sózzuk meg főzés után.			
					
				A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		



