Fügés galette
Még sosem sütött fügés galette-et? Akkor itt az ideje megismerkedni vele. A galette – egy kerek lapos torta – nagyon sokoldalú. Édes és sós formában is előállítják. Ez pedig egyszerre képes mindkettőre. A krémsajtnak és a vékonyra szeletelt fügének köszönhetően olyan ízkompozíció jön létre, amely nem hagyja magát. Próbálja ki, és élvezze a füge galette-et!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
200 g hajdinaliszt | |
100 g vaj | |
70 ml víz | |
1EK cukor | |
1TK vaníliás cukor | |
1EK citromlé | |
4 füge | |
80 g krémsajt | |
1EK méz | |
1csipet fahéj |
Eszközök
Knyhai robotgép Választható |
Tápértékek
234
Kalóriát
26 g
Szénhidrátokat
13 g
Zsír
2 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához
Keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Apránként adja hozzá a vajat, és kézzel vagy konyhai robotgép tésztakampójával gyúrja össze a tésztát. Adja hozzá a tojást, és várja meg, amíg sima tészta nem képződik. Csomagolja fóliába, és 40 percig hűtse.
Megjelölés készként
2.
Készítse elő a fügét
A fügét megmossuk és vékonyra felszeleteljük.
Megjelölés készként
3.
Kinyújtjuk a tésztát
Lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát körülbelül 35 cm átmérőjűre, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.
Megjelölés készként
4.
Fedje le a galette-et
A pudingos krémet 3 cm-es szélességben kenje a tésztára. Fedje be a fügeszeletekkel, és kenje meg mézzel és citromlével.
Megjelölés készként
5.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
Megjelölés készként
6.
Süsse meg a galette-et
A galette szélét hajtsa rá, kenje meg egy kis vízzel, és szórja meg a szélét cukorral. Süsse körülbelül 40 percig.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.
Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.