Fügés galette
Még sosem sütött fügés galette-et? Akkor itt az ideje megismerkedni vele. A galette – egy kerek lapos torta – nagyon sokoldalú. Édes és sós formában is előállítják. Ez pedig egyszerre képes mindkettőre. A krémsajtnak és a vékonyra szeletelt fügének köszönhetően olyan ízkompozíció jön létre, amely nem hagyja magát. Próbálja ki, és élvezze a füge galette-et!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
| 200 g hajdinaliszt | |
| 100 g vaj | |
| 70 ml víz | |
| 1EK cukor | |
| 1TK vaníliás cukor | |
| 1EK citromlé | |
| 4 füge | |
| 80 g krémsajt | |
| 1EK méz | |
| 1csipet fahéj | 
Eszközök
| Knyhai robotgép Választható | 
Tápértékek
					234
											Kalóriát
									
							
					26 g
											Szénhidrátokat
									
							
					13 g
											Zsír
									
							
					2 g
											Fehérje
									
					Munkamenet
			
				1.			
				
					
			
					A tésztához
Keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot. Apránként adja hozzá a vajat, és kézzel vagy konyhai robotgép tésztakampójával gyúrja össze a tésztát. Adja hozzá a tojást, és várja meg, amíg sima tészta nem képződik. Csomagolja fóliába, és 40 percig hűtse.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Készítse elő a fügét
A fügét megmossuk és vékonyra felszeleteljük.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Kinyújtjuk a tésztát
Lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tésztát körülbelül 35 cm átmérőjűre, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire. 
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Fedje le a galette-et
A pudingos krémet 3 cm-es szélességben kenje a tésztára. Fedje be a fügeszeletekkel, és kenje meg mézzel és citromlével.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				5.			
				
					
			
					Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 180 °C-os felső/alsó hőmérsékletre.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				
			
				6.			
				
					
			
			Süsse meg a galette-et
A galette szélét hajtsa rá, kenje meg egy kis vízzel, és szórja meg a szélét cukorral. Süsse körülbelül 40 percig.
										
					
						
						Megjelölés készként
					
				Jegyzetek
				Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.			
					
				Egy galette 8 darabot, azaz 8 adagot jelent. A tápértékadatok tehát egyetlen darabra vonatkoznak.