Görög joghurt mézzel és dióval
A görög joghurt mézzel és dióval egyszerű és ízletes reggeli. A krémes joghurt a jellegzetese dióval és az édes mézzel mindennel ellátja, hogy a napja igazán jól kezdődjön. A joghurt rengeteg fehérjét, a diófélék pedig sok egészséges zsírt tartalmaznak. Ráadásul ez a recept tökéletes az útközbeni étkezéshez. Kövesse a receptünket, vagy adjon a joghurtjához bármit, amit csak szeretne: más dióféléket és magvakat, lekvárt, hogy édesítse, vagy müzlit… Minden elképzelhető!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
400 g görög joghurt, | |
30 g dió | |
20 g mandula | |
20 g mogyoró vagy tetszés szerinti dió | |
1TK méz |
Tápértékek
490
kalória
14 g
szénhidrát
42 g
zsír
13 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a diót
Az összes diót nagyobb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben közepes lángon, olaj hozzáadása nélkül kb. 4 percig pirítjuk, hogy enyhén megbarnuljon és kellemes illatot árasszon. Hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
2.
Tálalás
Osszuk el a joghurtot tálkákban, szórjuk meg dióval, és öntsük rá a mézet.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.