Málnás jégkrém
A málnás jégkrémek nem csak jól néznek ki, de szuper finomak és vegánok is! Ebben a receptben finom málnás jégkrémet készítünk banánnal, kesudióval és mandulavajjal. Létezik vegán alternatíva is növényi tejjel. Minden összekeverve és lefagyasztva nagyszerű ízű, és az egész recept szuper frissítő. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
3 banán | |
100 g málna (fagyasztott) | |
2teáskanál mandulavaj | |
15 kesudió | |
3teáskanál agavészirup | |
200 ml mandulatej |
Eszközök
nanuk formák | |
Keverő |
Tápértékek
184
Kalóriát
26 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
3 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Banán lefagyasztása
Hámozza meg a banánt, és tegye egy fagyasztózacskóba. Hagyja a fagyasztóban legalább 2 órán át.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a fagylaltos masszát
A málna kivételével az összes hozzávalót tegye turmixgépbe, és dolgozza fel a legmagasabb fokozaton homogén masszává. Adjuk hozzá a málnát, és néhány rövid forgatással keverjük addig, amíg a keverék fehér és rózsaszínű nem lesz.
Megjelölés készként
3.
Fagyasszuk le a fagylaltot
A keveréket egyenletesen oszlassuk el fagylaltformákban, és hagyjuk dermedni legalább 4 órán keresztül.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Nincsenek otthon fagylaltformák? Ezután egyszerűen használjon kiöblített joghurtos tégelyeket. Használhat fapálcikákat vagy kis kávéskanalakat a pálcikák helyett.
A tápértékadatokat hozzávetőlegesen a felsorolt összetevők alapján számították ki. Eltérések lehetségesek.