Nektarin limonádé
Italreceptjeink közül ma a nektarin limonádé az első. Ez az egyszerű limonádé rozmaringgal és édes mézzel kiválóan alkalmas egy meleg nyári napon a pihenésre és a felfrissülésre. Az elkészítése is nagyon gyors. Mindössze annyit kell tennie, hogy gyümölcspürét készít a nektarinból, és felönti vízzel. Hozzáad egy kis mézet és rozmaringot, és máris belekóstolhat a nektarinfröccsbe. Próbálja ki!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
6 érett nektarin | |
500 ml szénsavas víz | |
2TK méz | |
2szál rozmaring |
Eszközök
1 Turmixgép vagy botmixer |
Tápértékek
201
kalória
43 g
szénhidrát
0 g
zsír
3 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a nektarint
Először hámozza meg a nektarint. Tegye őket rövid időre forró vízbe, majd könnyedén húzza le a héjukat. Vágja félbe, majd magozza ki. Turmixgépben dolgozza fel finom pürévé.
Megjelölés készként
2.
öntse fel a limonádét
Mossa meg és szárítsa ki a rozmaringot. Töltsön poharakat félig jéggel, adja hozzá a nektarinpürét, és öntse fel vízzel. Ízlés szerint édesítse mézzel, és tegye a pohárba a rozmaringot.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.