Rebarbara-eper limonádé

A rebarbara-eper limonádé ma jelenik meg az itallapunkon. Mert ez a limonádé tökéletes frissítő a forró napokon. A savanyú rebarbara és az édes eper ellenállhatatlan ízbomba egy italban. Könnyedén készítsen otthon limonádét, és kedveskedjen magának, barátainak és családjának ezzel a színes és frissítő itallal!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
2 kg rebarbara
500 g eper
2 lime
150 g cukor
500 ml szénsavas víz
Segítők
1 tiszta konyharuhát vagy vászonszövet

Tápértékek

150 kalória
32 g szénhidrát
1 g zsír
1 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő a rebarbarát

A rebarbarát megmossuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. Tegyük egy lábasba, és fedjük le 500 ml vízzel. Adja hozzá a cukor 2/3-át, és forralja legalább 1 órán át. A rebarbarát konyharuhán vagy vászonkendőn keresztül szűrje le lassan legalább 4 órán át (vagy egy éjszakán át), hogy a szirupot felfogja.
Megjelölés készként
2.

Forralja fel a szirupot

Forralja fel a rebarbaralevet a maradék cukorral, és hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Készítse elő az epret

Mossa meg az epreket, a zöld részeket csípje le róluk, és vágja fel apró kockákra. Az egyik lime levét kifacsarjuk, a másik lime-ot vékonyan felszeleteljük.
Megjelölés készként
4.

Öntse fel a limonádét

A rebarbara levéhez, a lime levéhez és az eperhez adjon 500 ml szénsavas vizet (ízléstől függően használhat több vagy kevesebb vizet), díszítse lime szeletekkel, és fogyassza élvezettel jéghidegen.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként