Őszibarack grillen
Az őszibarack grillezése igazán egyszerű, szokatlan, és egyenesen a grillről egy egyszerű és kifinomult desszertet varázsol. Érdekesen hangzik? Valójában is az! A grillezett őszibarackot fetával és friss bazsalikommal kombináljuk. Egy ízkombináció, amit biztosan imádni fog! A grillen hagyjuk, hogy a barackok felszíne kissé karamellizálódjon, majd közvetve megsütjük őket. Szeretné egy kicsit feldobni? Miért ne tálalhatnánk egy gombóc vaníliafagylaltot a grillezett barack mellé, remekül passzolnak egymáshoz!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
4 őszibarack | |
2evőkanál agavészirup | |
1 lime | |
100 g feta sajt | |
4szál friss bazsalikom |
Eszközök
Grill | |
alufólia |
Tápértékek
137
Kalóriát
16 g
Szénhidrátokat
5 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Előkészítjük a hozzávalókat
Alaposan megmossuk és megszárítjuk az őszibarackot. Vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot. Morzsoljuk össze a fetát. A lime héját reszelje le, és facsarja ki a levét. Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk finomra a bazsalikomot.
Megjelölés készként
2.
Az őszibarack pácolása
Agave szirupból, lime levéből és héjából készítsen édes pácot. Az őszibarackok vágott felületét megkenjük a pác felével.
Megjelölés készként
3.
Őszibarack grillezéséhez
Készítsük elő a grillt magas közvetlen és közvetett hőre. Tegyük a barackokat vágott felükkel lefelé egy rácsra, és grillezzük őket körülbelül 2 percig. Forgassuk el 45-90°-os szögben a jellegzetes grillnyomok kialakításához. Vegyük le a grillről.
Megjelölés készként
4.
Díszítsük a barackokat
Készítsünk egy tálat alufóliából. Helyezzük bele az őszibarackot. Öntsük bele a maradék pácot, a fetát és a bazsalikomot. Grillezzük a grill közvetett zónájában körülbelül 15 percig, amíg a feta megpuhul.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ezt a receptet egy fedeles, két hőzónás grillsütővel is elkészítheti.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.