Paprikás múmiák
A fűszeres töltelékkel ellátott paprikás múmiák tökéletesek a halloweeni menüjéhez. Ez az egyszerű recept ijesztően néz ki, jóllakat és nagyon finom. A ropogós paprika, a vajas leveles tészta és a sós darált húsos töltelék kombinációja tökéletes tipp a látogatók megkínálásához.
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 hegyes paprika az Ön kedvenc színében | |
250 g darált marhahús | |
1 kis hagyma | |
1 gerezd fokhagyma | |
1 kis padlizsán | |
100 g reszelt gouda | |
200 g leveles tészta | |
1evőkanál paradicsompüré | |
1evőkanál szójaszósz | |
1evőkanál cukor | |
2evőkanál növényi olaj | |
8 cukorszem a díszítéshez használhat olajbogyót vagy más dolgokat is szemként | |
só és bors ízlés szerint |
Tápértékek
530
Kalóriát
27 g
Szénhidrátokat
35 g
Zsír
23 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Készítsük elő az összetevőket
Mossuk meg a paprikát, vágjuk félbe és távolítsuk el a magokat. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk apróra. A padlizsánt megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Megjelölés készként
2.
Süssük meg a tölteléket
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg a darált húst, a hagymát és a fokhagymát. 5 perc elteltével hozzáadjuk a padlizsánt, a paradicsompürét, a szójaszószt, a cukrot, a sót és a borsot, és 10 percig főzzük.
Megjelölés készként
3.
Töltsük meg a paprikákat
Töltsük meg egyenletesen a paprika felét a keverékkel. A leveles tésztát vágjuk kb. 0,5 cm széles csíkokra, és tekerjük a paprika köré.
Megjelölés készként
4.
Készítsük elő a sütőt
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Megjelölés készként
5.
Süssük meg a paprikás múmiákat
Süssük a paprikás múmiákat kb. 20 percig, amíg a paprika megpuhul, a leveles tészta pedig ropogós lesz. Sütés után díszítsük szemekkel.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.