Perecek
A perecek éppen megfelelőek a különböző pillanatokhoz. Reggelire, hosszú vonat- vagy autóutak során, étkezések közötti nassolnivalóként, vagy igazi csemegeként vajjal vagy krémsajttal. A lényeg: a perecek tényleg bomba jók. És még jobbak, ha otthon süti őket. A receptünkben elmondjuk, hogyan csinálja. Gyerünk, mindent bele!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
700 g búzaliszt 550-es típusú | |
75 g vaj | |
300 ml víz | |
30 g friss élesztő | |
1teáskanál méz | |
2teáskanál só | |
2evőkanál durva só a szóráshoz |
A lúghoz
1 l víz | |
3evőkanál szódabikarbóna |
Eszközök
Knyhai robotgép nem kötelező |
Tápértékek
247
Kalóriát
42 g
Szénhidrátokat
6 g
Zsír
6 g
Fehérje
Munkamenet
1.
Perecek készítése
Keverje össze a mézet, az élesztőt, 3 evőkanál vizet és 2 evőkanál lisztet. Fedje le és tegye félre 15 percre.
Megjelölés készként
2.
Készítse el a tésztát
Olvassza fel a vajat. Keverje össze a maradék lisztet az élesztővel kézzel vagy konyhai robotgépben. Fokozatosan adja hozzá a vajat, a maradék vizet és a sót. Gyúrja körülbelül 15 percig, amíg sima és rugalmas tésztát kap. Fedje le, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át.
Megjelölés készként
3.
Formázz pereceket
Lisztezett deszkán gyúrja át újra a tésztát. Ossza 12 egyenlő részre (egy mérleg segíthet). Minden egyes darabot sodorjon henger formára, körülbelül 30 cm hosszúra. A közepét hagyja egy kicsit vastagabbra. Formázzon belőle pereceket. Formázza a végeket kerek szív alakúra, majd 2-3 alkalommal kösse össze őket, és ezeket a végeket helyezze a perec kissé vastagabb részének bal és jobb oldalára. Helyezze a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyja pihenni.
Megjelölés készként
4.
A lúghoz
Forraljon fel vizet, majd óvatosan adja hozzá a szódabikarbónát (vigyázzon, habzik). Forralja fel a folyadékot, majd vegye le a tűzről.
Megjelölés készként
5.
Melegítse elő a sütőt
Melegítse elő a sütőt 220 °C-os felső/alsó hőfokra.
Megjelölés készként
6.
A perecek lúgosításához
Merítsen minden egyes perecet óvatosan a lúgba egy merőkanállal, és áztassa kb. 30 másodpercig. Ezután tegye vissza őket a tepsibe, és ízlés szerint szórja meg durva sóval.
Megjelölés készként
7.
Süsse meg a perecet.
Cutie meg a perecet.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összeteFízvők alapján. Eltérések lehetségesek.