Rebarbara-eper limonádé
A rebarbara-eper limonádé ma jelenik meg az itallapunkon. Mert ez a limonádé tökéletes frissítő a forró napokon. A savanyú rebarbara és az édes eper ellenállhatatlan ízbomba egy italban. Könnyedén készítsen otthon limonádét, és kedveskedjen magának, barátainak és családjának ezzel a színes és frissítő itallal!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
2 kg rebarbara | |
500 g eper | |
2 lime | |
150 g cukor | |
500 ml szénsavas víz |
Segítők
1 tiszta konyharuhát vagy vászonszövet |
Tápértékek
150
kalória
32 g
szénhidrát
1 g
zsír
1 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítse elő a rebarbarát
A rebarbarát megmossuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. Tegyük egy lábasba, és fedjük le 500 ml vízzel. Adja hozzá a cukor 2/3-át, és forralja legalább 1 órán át. A rebarbarát konyharuhán vagy vászonkendőn keresztül szűrje le lassan legalább 4 órán át (vagy egy éjszakán át), hogy a szirupot felfogja.
Megjelölés készként
2.
Forralja fel a szirupot
Forralja fel a rebarbaralevet a maradék cukorral, és hagyja kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Készítse elő az epret
Mossa meg az epreket, a zöld részeket csípje le róluk, és vágja fel apró kockákra. Az egyik lime levét kifacsarjuk, a másik lime-ot vékonyan felszeleteljük.
Megjelölés készként
4.
Öntse fel a limonádét
A rebarbara levéhez, a lime levéhez és az eperhez adjon 500 ml szénsavas vizet (ízléstől függően használhat több vagy kevesebb vizet), díszítse lime szeletekkel, és fogyassza élvezettel jéghidegen.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.