Spárga fagylalt

Elsőre furcsán hangzik a spárgafagyi? Megértjük! De hidd el – ebben a finom spárga ízű édes fagylaltban tényleg van valami, és nagyon finom. Bővítsd a repertoárod ebben a szezonban: klasszikus köretként tálalt spárgától a spárgalevesen át a fagylaltkészítőben készült spárgafagylaltig. Így olyan 3 fogásos menüt tálalhatsz, amely biztosan lenyűgözi a vendégeidet!

Do you like this recipe?
0

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
350 g fehér spárga
375 ml tej
90 g cukor
6 tojássárgája
100 ml tejszín
1csipetnyi
Felszerelés
Fagylaltgépek
Keverő

Tápértékek

136 kalória
12 g szénhidrát
8 g zsír
4 g fehérje

Munkamenet

1.

Készítsünk fagylaltos masszát

Forraljuk fel a tejet és a cukrot. A tojássárgákat a sóval habosra verjük. Adjuk a tej felét (forró, de már nem forrásban lévő) a tojás sárgájához, és addig keverjük, amíg homogén keveréket kapunk. Adjuk hozzá a keveréket a maradék tejhez, és hagyjuk, hogy kis lángon, állandóan kevergetve besűrűsödjön. Szűrjük át egy szitán, és hűtsük le.
Megjelölés készként
2.

Adjunk hozzá spárgát

Hámozd meg a spárgát, vágd le a végeit, és enyhén sós vízben főzd körülbelül 10 percig. Tegyük turmixgépbe és pürésítsük. Hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.

Készítsd el a fagylaltot

Miután kihűlt, keverd össze a spárgapürét, a tejszínt és a tejet, és tedd egy fagylaltgépbe.
Megjelölés készként
4.

Fagy

Tedd a fagylaltgépbe, és fagyaszd 20-30 percig. Kóstold meg, és tedd a fagyasztóba.
Megjelölés készként

Jegyzetek

Ha még mindig megfelelő feltétet keresel a spárgafagyihoz, a dió vagy a pisztácia izgalmas csavart ad a fagylaltnak.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt ​​összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.
 Mentés PDF-ként