Spárga fagylalt
Elsőre furcsán hangzik a spárgafagyi? Megértjük! De hidd el – ebben a finom spárga ízű édes fagylaltban tényleg van valami, és nagyon finom. Bővítsd a repertoárod ebben a szezonban: klasszikus köretként tálalt spárgától a spárgalevesen át a fagylaltkészítőben készült spárgafagylaltig. Így olyan 3 fogásos menüt tálalhatsz, amely biztosan lenyűgözi a vendégeidet!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
350 g fehér spárga | |
375 ml tej | |
90 g cukor | |
6 tojássárgája | |
100 ml tejszín | |
1csipetnyi só |
Felszerelés
Fagylaltgépek | |
Keverő |
Tápértékek
136
kalória
12 g
szénhidrát
8 g
zsír
4 g
fehérje
Munkamenet
1.
Készítsünk fagylaltos masszát
Forraljuk fel a tejet és a cukrot. A tojássárgákat a sóval habosra verjük. Adjuk a tej felét (forró, de már nem forrásban lévő) a tojás sárgájához, és addig keverjük, amíg homogén keveréket kapunk. Adjuk hozzá a keveréket a maradék tejhez, és hagyjuk, hogy kis lángon, állandóan kevergetve besűrűsödjön. Szűrjük át egy szitán, és hűtsük le.
Megjelölés készként
2.
Adjunk hozzá spárgát
Hámozd meg a spárgát, vágd le a végeit, és enyhén sós vízben főzd körülbelül 10 percig. Tegyük turmixgépbe és pürésítsük. Hagyd kihűlni.
Megjelölés készként
3.
Készítsd el a fagylaltot
Miután kihűlt, keverd össze a spárgapürét, a tejszínt és a tejet, és tedd egy fagylaltgépbe.
Megjelölés készként
4.
Fagy
Tedd a fagylaltgépbe, és fagyaszd 20-30 percig. Kóstold meg, és tedd a fagyasztóba.
Megjelölés készként
Jegyzetek
Ha még mindig megfelelő feltétet keresel a spárgafagyihoz, a dió vagy a pisztácia izgalmas csavart ad a fagylaltnak.
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.