Sütetlen cheesecake
Cheesecake sütés nélkül – nemcsak a nyelvünkön olvad el, de sütni is könnyű. Valójában nincs megsütve. Mert ahogy a neve is mutatja, ez a sajttorta nem sült! Éppen ellenkezőleg, a hűtőszekrényben tárolják. A ropogós kekszalap és a krémes sajtos töltelék azonban a zselatinnak köszönhetően ellenállhatatlan. Egy torta, amely biztosan elkápráztatja a vendégeket. Próbálja ki gyors és egyszerű receptünket!
Nyersanyagok
Adja meg az adagmennyiséget
50 g vajas keksz | |
80 g vaj | |
200 g cukor | |
3 zselatinlap | |
1 narancs | |
1 citrom | |
1 lime | |
300 g krémsajt | |
100 g tejföl |
Eszközök
GrandPrix | |
vagy mixer |
Tápértékek
265
Kalóriát
32 g
Szénhidrátokat
12 g
Zsír
5 g
Fehérje
Munkamenet
1.
A tésztához
Hagyja a vajat szobahőmérsékletűvé válni. A kekszet törje finomra, és 20 g cukorral és a vajjal addig keverje, amíg egyenletes keveréket nem kap (ez a lépés elvégezhető a GrandPrix 2-es fokozatán vagy mixerrel).
Megjelölés készként
2.
Formázza meg az alapot
Egy tepsi alját bélelje ki sütőpapírral vagy fóliával, és nyomja bele egyenletesen és erősen a kekszes keveréket.
Megjelölés készként
3.
Áztassa be a zselatint
A zselatint tegye hideg vízbe, és hagyja kb. 10 percig duzzadni.
Megjelölés készként
4.
Adja hozzá a citrusféléket
Facsarja ki a lime, a narancs és a citrom levét. Nyomkodja ki a zselatint, és melegítse fel az egészet a cukorral együtt egy lábosban (vagy a GrandPrixben 2-es fokozaton), amíg a zselatin feloldódik.
Megjelölés készként
5.
Fejezze be a tölteléket
Adja hozzá a krémsajtot és a tejfölt, és keverje jól össze (GrandPrix gépben a pillangófelszereléssel 2 percig a 3. sebességfokozaton).
Megjelölés készként
6.
Sütés nélkül fejezze be a sajttortát
Egyenletesen kenje el a keveréket az alapon, és legalább 3 órára tegye hűtőbe. Ha kívánja, friss bogyós gyümölcsökkel tálalja.
Megjelölés készként
Jegyzetek
A táplálkozási információk hozzávetőleges útmutatók a felsorolt összetevők alapján. Eltérések lehetségesek.