Tofu nyársak

Tofu nyársak mogyorós pácban a grillből: Így kell ezt csinálni!

A tofu nyársak szuper gyorsan elkészíthetők, és extra ropogósak lesznek a grillen. Ezúttal egy kókuszos-mogyorós páccal készült változatot teszteltünk, amely egy kicsit a klasszikus indonéziai saté nyársak vegán változatára emlékeztet. Kedvenc kísérőnk természetesen a krémes mogyorószósz! Próbáld ki a receptünket, és nyűgözd le vendégeidet finom vega BBQ-val!

Szeretne többet megtudni a grillezésről? Érdekelheti a témában készült útmutatónk: Grillezés gázgrillel!

Nyersanyagok

Adja meg az adagmennyiséget
400 g tofu
1szál citromfű opcionális
1evőkanál növényi olaj
1evőkanál mogyoróvaj
20 g friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1evőkanál curry paszta
1evőkanál currypor
2evőkanál kókusztej A legjobb, ha a krémet, azaz a szilárdabb részt használja.
Tálaljuk
1egy adag mogyorószósszal
Segédeszközök
4 Nyársak fából vagy fémből készült

Tápértékek

157 Kalóriát
6 g Sacharidy
10 g Zsír
10 g Fehérje

Munkamenet

1.

Készítse elő az összetevőket

Tekerje a tofut konyharuhába fél órára, hogy kiszívja a felesleges folyadékot. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért és a fokhagymát. A citromfüvet megmossuk és apróra vágjuk.
Megjelölés készként
2.

Készítsük el a pácot

Keverjük össze a pác összes hozzávalóját.
Megjelölés készként
3.

Pácoljuk be a tofut

Vágja a tofut kb. 1 cm-es kockákra, és keverje össze a páclével. Legalább 4 órán át (de lehetőleg egy éjszakán át pácoljuk).
Megjelölés készként
4.

Mogyorószósz

A lime héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A mártás összes hozzávalóját alaposan keverje össze. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
Megjelölés készként

Jegyzetek

A tápértékek a felsorolt összetevőkön alapulnak, és a valóságban változhatnak.
 Mentés PDF-ként